27-05-2021

Διεθνής Βιβλιογραφική Πανδημία με την COVID-19. Πάνω από 130.000 σχετικά άρθρα το τελευταίο 12μηνο. Ημαρτον πια! Δρ Αχιλ. Ε. Γεωργιάδης, Ρευματολόγος, (myoskeletiko@gmail.com).

Διεθνής Βιβλιογραφική Πανδημία με την COVID-19. Πάνω από 130.000 σχετικά άρθρα το τελευταίο 12μηνο. Ημαρτον πια!

Δρ Αχιλ. Ε. Γεωργιάδης, Ρευματολόγος, (myoskeletiko@gmail.com).

 

Για κάποιον που αρέσκεται από βίτσιο ίσως, να παρακολουθεί συστηματικά την βιβλιογραφία στην ειδικότητά του την τελευταία 20ετία, η επέλαση της νόσου COVID-19 και ο κατακλυσμός των σχετικών άρθρων γι αυτήν, είχε νόημα το 1ο εξάμηνο όταν η νόσος ήταν άγνωστη και προσπαθούσαν οι ειδικοί επιστήμονες να την ερμηνεύσουν ενώ παράλληλα μας ενημέρωναν συστηματικά για τους τρόπους προφύλαξης από αυτήν.

Από την στιγμή που δημιουργήθηκε το εμβόλιο, νομίζω όλοι οι έχοντες στοιχειώδεις γνώσεις βιολογίας, κατάλαβαν ότι οι ειδικοί με το θέμα είχαν κατανοήσει κατά 90% τουλάχιστον την νόσο και είχαν βρει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισή της. Από εκεί και πέρα το θέμα ήταν πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, δημοσιογραφικό κ.λπ. αλλά όχι ιατρικό για ευρεία κατανάλωση.

Δυστυχώς σε όλα τα διεθνή φόρα, sites, ιατρικά περιοδικά, webinars και τελευταία και στα επανεμφανιζόμενα προοδευτικά συνέδρια, υβριδικά και μη, οποιασδήποτε ειδικότητας, το θέμα της COVID-19 κυριαρχεί. Τα ίδια ερωτήματα, οι ίδιες απαντήσεις, κάποιες απίθανες λεπτομέρειες για τα κλινικά συμπτώματα και σημεία της νόσου, συζητούνται συνεχώς και συνεχώς, χωρίς να έχουν καμμία πρακτική σημασία για τους ακροατές. Εάν μάλιστα βρεθεί και το φάρμακο, το οποίο απότι φαίνεται θα είναι έτοιμο μετά από 6 μήνες, η COVID-19 θα είναι μια απλή, απλούστατη ιογενής λοίμωξη όπως πολλές, πάρα πολλές άλλες.

Συγχαρητήρια στους σχετικούς επιστήμονες, συγχαρητήρια στις σχετικές φαρμακευτικές εταιρείες αλλά μέχρις εδώ. Νομίζω ότι είναι καιρός να ασχοληθούμε πάλι και με κάποιες άλλες παθήσεις οι οποίες ταλαιπωρούν ή και σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους αιώνες τώρα όπως π.χ. η ελονοσία, ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι αυτοάνοσες νόσοι, οι εκφυλιστικές παθήσεις και τόσες άλλες.

Δεν επιτρέπεται το 80% της ιατρικής έρευνας να συνεχίζει να τριγυρνά γύρω από την COVID-19, επειδή το θέμα εξακολουθεί να πουλάει όπως λένε και στην καθομιλουμένη. Ημαρτον πιά!!!!