Φυσικοθεραπεία για όλους (12)

Απλές φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις για την βελτίωση της λειτουργικότητας των αρθρώσεων!

Φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία και όχι φυσιοθεραπεία, όπως κακώς ονομάζεται από πολλούς, είναι μια αναγνωρισμένη μέθοδος θεραπείας, που πρέπει να εφαρμόζεται παράλληλα με τις κλασικές φαρμακευτικές ή χειρουργικές θεραπείες των διαφόρων παθήσεων των αρθρώσεων!

Δυστυχώς, για διάφορους λόγους, με προεξάρχοντα τον τελευταία εμφανισθέντα παράγοντα του κόστους, οι ασθενείς μας αδυνατούν είτε να ξεκινήσουν, είτε να συνεχίσουν μια φυσικοθεραπεία από τους ειδικούς φυσικοθεραπευτές ή φυσιάτρους.

Το myoskeletiko.com σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το έργο των γιατρών αναγνωστών του, θα δημοσιεύει κατά καιρούς, φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις, κατάλληλες για την βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων. Βασικός στόχος της προσπάθειας αυτής είναι οι ασκήσεις που θα προτείνονται να μπορούν να εκτελεσθούν από τις ηλικιωμένες συνήθως ασθενείς μας και όχι να είναι κατάλληλες μόνο για νεαρούς αθλητές, όπως συχνά συμβαίνει με τις ασκήσεις που περιγράφονται σε διάφορα φυλλάδια.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι ασκήσεις αυτές δεν υποκαθιστούν την θεραπεία από ειδικούς φυσικοθεραπευτές ή φυσιάτρους, αλλά απλώς καλύπτουν τα ελεύθερα μεσοδιαστήματα μεταξύ των ειδικών θεραπειών.