Εν οίδα ότι ουδέν οίδα (20)

Ο ιστότοπος www.myoskeletiko.com τα 7 χρόνια της ύπαρξής του έχει δύο βασικούς στόχους: α) την εβδομαδιαία ενημέρωση των αναγνωστών του, σε ότι καινούργιο και σημαντικό δημοσιεύεται πάνω τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και β) την δημοσίευση τεκμηριωμένων απόψεων πάνω σε θέματα διάγνωσης και θεραπείας, που οι μεν δάσκαλοί μας, μας διδαξαν να τα αντιμετωπίζουμε με κάποιο «κλασικό» τρόπο, αλλά φαίνεται ότι κάποιες νέες μελέτες στηριγμένες σε πιο σύγχρονους τρόπους αξιολόγησης αμφισβητούν τις παλιές και καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Δύο τέτοιες ενότητες υπάρχουν ήδη στον ιστότοπο και έχουν τους τίτλους: α) Αιρετικές απόψεις και β) Προβληματισμοί.

Εδώ και ένα 6μηνο αποφασίσαμε να προσθέσουμε μία ακόμη σχετική ενότητα την οποία ονομάσαμε «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Σαν πρώτο θέμα που θίξαμε ήταν η «Θεραπεία της Οσφυαλγίας». Οσοι παρακολούθησαν τα ευρήματα των συγγραφέων, εντυπωσιάστηκαν με την πλήρη ανατροπή των μέχρι τώρα απόψεων και άρχισαν να αλλάζουν τον τρόπο προσέγγισης που είχαν μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο θέμα.

Από σήμερα γινόμαστε πιο επιθετικοί! Θέτωντας το ερώτημα «Εσείς θεραπεύετε την υπερουριχαιμία; Ανοικτός διάλογος!» περιμένουμε τις θετικές ή αρνητικές τεκμηριωμένες απόψεις σας, τις οποίες θα δημοσιεύουμε κάθε εβδομάδα στην σχετική ενότητα. Το ερώτημα έχει τεθεί εδώ και 4-5 χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Πολλές από τις διεθνείς απόψεις τις έχουμε δημοσιεύσει και στον ιστότοπο. Τώρα μας ενδιαφέρει ποιες είναι οι απόψεις των ελλήνων γιατρών και γιατί;

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι την άποψή σας θα διαβάζουν κάθε ημέρα 600 περίπου γιατροί! Επομένως εμείς χρειαζόμαστε μόνο το mail σας, εσείς γράψτε όσα περισσότερα προσωπικά στοιχεία θέλετε μαζί με την άποψή σας και στείλτε τα στο myoskeletiko@gmail.com. Παρακαλούμε όμως να εφαρμοσετε το ρητό «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν».

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.